A jellemfejlődés célja

"A jellem teszi az embert. Téged is."

A jellemed a személyiséged gyökere. Ha nem akarsz gyökér lenni, ápolnod kell a gyökereidet. Egy egészséges jellem nagy előnyt jelent saját életedre, mindennapjaidra nézve, a kapcsolataidban, de a munkahelyeden is. Egy boldog és elégedett élethez szükséged van tehát egészséges gyökerekre, azaz jellemre.

A jellemfejlődés tartalma

"Az jellemez, amit teszel. És fordítva."

A jellem területén abban kell fejlődnöd, amiben gyenge vagy. Egy egészséges jellemhez hozzá tartozik, hogy bölcsen tudsz dönteni, bátran nézel szembe kihívásokkal, kitartóan haladsz az utadon, mértékletesen kezeled a lehetőségeidet, igazságosan cselekszel, tudsz hinni, remélni és szeretni. Hogy állsz ezekkel?

A jellemfejlődés útja

"A gyakorlat teszi a jellemet."

Az még nem változás, ha valamit egyszer jobban csinálsz, mint azelőtt. Ha folyamatosan jól csinálod, akkor történt meg a változás. Ehhez viszont szükséges a kitartó gyakorlat. Addig kell gyakorolnod a jót, amíg az természeteddé válik. De mi a "jó"? Ehhez a kérdéshez az értékrendet is át kell világítanunk. Kezdhetünk?

Több mint 20 év tapasztalat és folyamatos fejlődés

Jövőképünk és küldetésünk 01.

Célunk, hogy olyan emberek vezessenek és tanítsanak másokat, akik igazán emberek, vagyis, az Alkotó tökéletes képmását a lehető leg élethűbben tükrözik az élet minden területén, de főképp vezetői és tanítói szolgálatukban. Küldetésünknek tekintjük, hogy ...

Értékeink és filozófiánk 02.

Legfőbb értékeink: Istenfélelem, elégedettség, tökéletesség, transzparencia. Meggyőzödésünk, hogy Isten teremtette és tartja fenn a világmindenséget, és azt, hogy Ő tartja kezében az élet és halál döntő kérdéseit. Ezért fontosnak tartjuk Istent komolyan venni. Ehhez hozzá ...

Történetünk 03.

Vállalkozásunk 1998-ban indult a délnémetországi Filderstadt-ban, Unternehmensberatung A. Seidel néven. Eleinte informatikai tanácsadással, szoftverfejlesztéssel és webdesign-al szolgáltuk ki ügyfeleinket. Később egyre fontosabb szerepet kapott a ...

Az Életed Fája - Seidel Educational Services

Az Életed Fája ©

Az Életed Fája© egy saját koncepció, amely az ember személyiségének fejlesztésére összpontosít. Ezen belül a jellemre épül, amelyet a személyiség legfontosabb részének tartunk. Az Életed Fája© metafórában a gyökerek jelképezik a jellemet. Erre épül a törzs, amely a tehetségeket, az ágak pedig a képességeket jelképezik. Végül pedig a fa levelei a személyes kapcsolatok jelképei. Ha mindezek helyén és rendben vannak, akkor lehet sikeres, azaz gyümölcsöző az élet.

Ezt a koncepciónkat 2018 óta már számos konferencián, pedagógiai intézményekben, egyházi közösségekben, és gazdasági vállalatoknál bemutattuk. A koncepció megismerése után további interaktív előadások és testreszabott tanfolyamok során lehetőség van a munkatársakat és a vezetőket, a közösen meghatározott területeken, moduláris formában tovább fejleszteni.

Akikre számíthatsz

Szakértelem, kedvesség, diszkréció.

Seidel Edit

Szakirányú végzettséggel, ügyvezetőként gondoskodik a cég gördülékeny működéséről.

Seidel Edit
Ügyvezető / CEO
Seidel Alex

Tudományos háttérrel és sokrétű tapasztalattal segít a személyes és szakmai fejlődésben. PhD fokozat megszerzése folyamatban.

Seidel Alex
Oktatási szakértő

Jövőképünk és küldetésünk

Célunk, hogy olyan emberek vezessenek és tanítsanak másokat, akik igazán emberek, vagyis, az Alkotó tökéletes képmását a lehető leg élethűbben tükrözik az élet minden területén, de főképp vezetői és tanítói szolgálatukban.

Küldetésünknek tekintjük, hogy a vezetés és az oktatás területén tevékenykedő férfiakat és nőket ennek a célnak elérésben segítsük, akik folyamatosan formálódva, képesek lesznek ebben a rájuk bízottakat is fejleszteni.

"Az ember mindig fejlődik, stagnálni nem lehet. Vagy vissza-, vagy továbbfejlődünk. Mi az utóbbit támogatjuk."

Signature

Varga Judit

Igazgató

Már előre örülök, amikor tudom, hogy sor kerül a beszélgetésre, mert mindig kapok olyan új szempontokat, amire én nem gondoltam. Tudunk nehéz helyzetekről is beszélni. Szeretem azt is, amikor és ahogyan visszajelzést adsz. Érthető és képszerű hasonlatokat használsz, amelyek segítenek a tájékozódásban. Ezt a visszacsatolási módszert sikerült ellesnem tőled. Személyesen segítettél az önismeretemben fejlődni, a munkában, de az otthoni működésemben is a családommal. Már értem, hogy miként értelmezzem a történteket. Ha tudom, hogy én mit szeretek, de másokról is, akkor jobban tudunk együttműködni. A szervezetben érzékelem, hogy vannak visszajövő élmények, tudás, amiben együtt fejlődtünk. Olyan befogadható módon tudsz itt lenni közöttünk és velünk, hogy mindenki elfogad – és itt 60 személyről beszélünk! Közös kincsekre tettünk szert, így tudunk egymás között is utalni rá, és ezzel segíteni egymást a fejlődésben.

Varga Judit

Szabó Gabriella

Pedagógus

Kedves Alex! Köszönöm a hetfői csendes napot! Sokat tanultam és erősödtem belőle. További jó munkát kívánok!

Szabó Gabriella

Németh Mihály

Pedagógus

Kedves Alex! A csendesnapi alkalmunkra reagálnék. Számomra hiteles volt az egész, és a kollégáimnak is ez jött le. Jó volt látni a tanúságtételed, hogy vállalkozni és szolgálni igenis lehet egyszerre.

Németh Mihály
A jellem teszi az embert

   2019.10.22.
A jellem teszi az embert

Azt már rég tudjuk, hogy nem a ruha teszi az embert. Mégis nagyon sok ember a külső megjelenésével azonosítja magát. Meggyöződésem viszont, hogy a mindennapi életben egy egészséges jellem ...

Változáskezelés egy változó világban

   2019.10.20.
Változáskezelés egy változó világban

Egy visszatérő meghívást fogadtunk el a csepeli Segítség Köve Gyülekezet részéről, ahol tavaly már jártunk. Most a változáskezelésről beszéltünk. Arra a kérdésre kerestük a választ, hogy mihez ...

Beszélgetés a gyermeknevelésről Kolozsváron

   2019.10.12.
Beszélgetés a gyermeknevelésről Kolozsváron

A gyermeknevelésről beszélgettünk kolozsvári apukákkal és anyukákkal. A Példabeszédek tanácsát "Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon." értelmeztük az Erikson féle ...

A lényeg röviden

Mottóm: "Lehetővé teszem az embereknek, hogy tanuljanak és fejlődjenek. Első sorban jellemben." A bécsi Erste Group IT munkatársaként banki kollégák szakmai fejlődését teszem lehetővé, főképp az adattudomány (data science) területén. Szabadidőmben örömmel fejlesztek növekedésre vágyó embereket iskolákban, vállalatoknál, egyházi közösségekben és konferenciákon Európa-szerte. Tudományos PhD tanulmányaimat a CIU egyetemen végzem, amely során a jellemfejlesztés lehetőségeit kutatom szervezeti szinten.

Elérhetőségek

Telefon:  +36 70 4010190
E-mail:    
© 2018 - 2020 Seidel Alex

Search